Wednesday, August 22, 2007

Fantasztikus Kamatakció!

Mostanában jár le tavaly augusztusban a kamatadó elől pánikszerűen bankbetétben lekötött pénze? Ha akkor csak 1-2 hónapot vár, még az adót belekalkulálva is jobban jár egy sima állampapírral és most ezért csalódott? Esetleg kettest kapott matekból harmadikban?

Sebaj! Jövünk!

A Gordiuszi Csomó Bank most egy ellenállhatatlan kamatakcióval kedveskedik fejben kissé elfáradt ügyfeleinek. Lekötött betétünk most 120%-os éves kamatot nyújt Önnek (EBKM: 120%). Mit kell érte tenni? Elegendő befáradni bankfiókunkba, ahol a röhögőgörcsüket nehézkesen visszatartó alkalmazottaink örömmel kötik meg Önnel élete nagy üzletét.

Apróbetű:

Kedves Ügyfelünk! Tudjuk jól, hogy ezt a részt úgysem olvassa el, ezért ide bármit leírhatunk. Például azt hogy ön egy szamár vagy birka. Vagy azt, hogy amíg ön múltkor a bankfiókban állt sorban, fiókvezetőnk meglátogatta otthonában az ön csinos feleségét.

De hogy csodálatos kamatakciónkról is írjunk valamit, nézzük a feltételeket:

- A lekötött betét 3 napra szól, és mivel a fenti kamatláb éves szintű, ezért erre a szánalmasan rövid időre valójában kevesebb mint 0,7%-ot kap a lekötött részre.
- Az akcióban való részvétel egyik feltétele, hogy a betétben elhelyezett pénz ötvenkilencszeresét helyezi el új tőkegarantált alapunkban, amelynek éves költséghányada 9%, és három év múlva jár le.
- Szintén talicskán kell tolnia a pénzt (a betéti összeg minimum huszonkilencszeresét) varázslatosan innovatív kötvényünkbe, amelynek ugyan mindössze 3% az éves kamata, és 8 éves lejáratú (féléves periódussal fenntartjuk a jogot a kamat csökkentésére), viszont kiakasztható a falra. Keretet és szöget most kedvezményesen tudunk adni: 9990 Ft helyett mindössze 8990 Ft-ért.
- További feltétel, hogy igényli és megkapja vadiúj hitelkártyánkat, amellyel a betétben elhelyezett pénzének minimum harmincnégyszeresét költi el valamelyik plázában. Ne foglalkozzon semmivel, élvezze az életet!
- Bankunk által nemrégiben megvásárolt török kőbányában köteles három hónapos munkaszolgálatot letölteni, napi 14 órát követ törve. Szállást kedvezményesen biztosítunk. Az odautazás költségeinek 10%-át augusztus végéig történő foglalás esetén átvállaljuk öntől. Hitelkártyánkat a helyi menzán elfogadják.

Extra kamatakciónk keretében most további 0,5% kamatelőnyt kap a betéti részre (ha figyelt, akkor tudja, hogy ez befektetett pénzének 1/89*0,005=0,000056-od részét jelenti). Ennek feltételei:

- Sós Kútba tesszük
- Onnan is kivesszük
- Kerék alá tesszük
- Onnan is kivesszük
- Ihol Jönnek a Törökök mindjárt agyonlőnek

Köszönjük, hogy a Gordiuszi Csomó Bank ajánlatát választotta!

8 comments:

Anonymous said...

zseniális:D

Anonymous said...

tetsztik az iras :)

eddig is kb ezt gondoltam a banki befektetesi feltetelekrol :)


legutobb azon akadtam ki amikor a bankban kiprobalas vegett megkotottem a hozamplazas szerzodest...

11 oldal szoveget kaptam (8-as betumeret, fel centis margoval), amit ket helyen szepen ala is irtam, az atolvasasat ott adtam fel, hogy ok semmilyen felelosseget nem vallalnak semmiert...

Anonymous said...

Sajnos nem találom a képet egy banki órisáplakát karikatúráról, de a következőképpen nézett ki:

IGEN*
*nem

Faluvégi Balázs said...

gyalogbodza: kösz :)

peca: a felelősség kizárással önmagában még nincs gond, ha szakmailag az indokolt. Bár nem ismerem a Hozamplázás szerződést, 80%-os valószínűséggel úgy gondolom hogy ott ez a helyzet.
Azzal viszont már igen, ha hirdetésekben egészen pofátlan módon tüntetnek fel kedvező feltételeket elrejtve a hátrányokat, és akciókat csak azért dolgoznak ki, hogy az ügyfél éppen a konstrukció bonyolultsága miatt sétáljon bele a csapdába.

anonymus: igen :), emlékszem rá, azt hiszem az ARC kiállításon volt.

Gabor Forgacs said...

Szerintem ezek a felelős állam, szabályozás hiányának a tünetei.
Jó példa a THM bevezetése, azt
sem a piac "termelte ki", hanem
az állam kötelezte a használatára
a pénzintézeteket. Csak hát az állam ugye ... igy hát akad bőven furcsaság, ilyen
az is számomra, hogy lehet például 400% -os THM-ü hitelt reklámozni hűtővásárlásra, de ha mondjuk magánszemélyek szeretnének
hitelezni egymásközött az már, ha jól tudom az alapkamat kétszeresétől illegális. Kamu ország.

Anonymous said...

;-)
Nagyon kemény!!!!!4

Anonymous said...

Nem értem mit csodálkoztok.
Első félévben(lassulva) "már csak" 10% a bankok profitnövekedése.(És igy már majdnem 400milliárd)
Az emberek pénzügyi müveltsége=0val. Furcsa hogy még a Fókuszban nem volt, hogy ki mit nem tud a pénzügyeiről!!
Az állam meg a kisembereket nyuzza, mert már nem bír a banklobbival. Itt is hamarosan mindenki eladósodik.

Anonymous said...

Bár a Bét csinált egy pályázatot, hogy pénzügyi képzést támogatott majdnem 100 középiskolában. Az Oktatási Tárca is beigérte,hogy kötelező lesz 2010-ig. De hát abból amit mondanak mindig 4. gyököt kell vonni és akkor nem sok marad belőle.