Wednesday, January 17, 2007

Kérdezz Thomas DeMark-tól!

Jövő hét szerdán, 24.-én egy szemináriumon veszek részt Zürichben, amit személyesen Thomas DeMark tart. Természetesen kérdéseket is fel lehet neki tenni, és ebben a Ti segítségetekre is számítok! ;) Ha van valami, amit szeretnél megkérdezni tőle, akkor írj, a részleteket lásd lent.

DeMark egy élő legenda a technikai elemzés és a többmilliárd dolláros hedge fund-ok, befektetési alapok világában. Több mint 30 éve fejleszt indikátorokat és stratégiákat ezen a területen. A legnagyobbakkal dolgozott együtt: Soros György, Steve Cohen, Van Hoisington, Michael Steinhardt. Olyan cégeknek volt a tanácsadója, mint a Goldman Sachs, Dean Witter, Citibank, IBM, JP Morgan. Több szakmai berkekben elsöprő sikerű mű szerzője:

• The New Science of Technical Analysis
• New Market Timing Techniques: Innovative Studies in Market Rhythm & Price Exhaustion
• DeMark On Daytrading Options

DeMark befektetési, spekulációs filozófiájának a lényege, hogy egyértelműen lefektetett és szigorúan betartott szabályok mentén érdemes kereskedni, objektív stratégia alapján. A szabályokat hosszú és alapos tesztelési időszak kell, hogy megelőzze, a minél megbízhatóbb jelzések érdekében. Az emberi döntést, szubjektív megítélést igyekszik kizárni a rendszereiből, ugyanakkor nem is szereti a túlbonyolított stratégiákat. DeMark indikátorai viszonylag kevés adatot és nem bonyolult képleteket alkalmaznak, nagyon likvid piacokon működnek jól, és főként rövid távon alkalmazandók. Sokszor nem a trendkövetése, hanem a pár hetes vagy napos fordulók beazonosítása a célja.

Aki volt a Portfolió által szervezett tavaly januári Top Trader Day előadás sorozaton, amin mi is részt vettünk, az emlékezhet rá, hogy Emilio Tomassini egyik példaképeként emlegette DeMark-ot.

Rövid Bio

Néhány alapelv a honlapjáról

Amazon könyv linkek

Egy remek és világos riport DeMark indikátorainak használatáról

---

A Ti kérdéseiteket is szívesen felteszem neki!

Ezeket Január 22. éjfélig küldjétek el, kizárólag erre az email címre: faluvegi@bwm.hu , a legjobb kérdésekre DeMark úr válaszait ki fogom tenni ide a blog-ba is, de ha jól sikerül a szeminárium, akkor egy teljes élménybeszámoló is születhet. Biztos, hogy mindegyik kérdést nem fogom tudni feltenni neki, de a legjobbakat igen. Elsősorban rajtad múlik, hogy bekerül-e amire kíváncsi vagy, ezért érdemes minél izgalmasabb, kreatívabb kérdést feltenni. Az „Ön hány napos RSI-t használ?”, vagy a „Ön szerint mennyi lesz a BUX február végén?” jellegű kérdések biztosan nem fognak bekerülni, ehelyett inkább a stratégiaalkotás, innovatív technikai indikátorok területéről érdemes érdeklődni. Ha nem tudsz pontos kérdést feltenni, de van olyan témakör, amire kíváncsi lennél, akkor azt írd meg.

---

A meghívásért köszönet az angol Technikai Elemzők szövetségének, a szervezésért a Bloomberg-nek!

No comments: