Wednesday, February 28, 2007

Jaj! Kína! Jaj!

A pénzügyi sajtón túl, szinte minden tele van a tegnapi zuhanással. Ami történt, az nekünk sem esett jól bár nem is volt vészes, de az ilyesmi benne van a pakliban, ezért kell megfelelő kockázatkezelést alkalmazni.

Tudom, hogy akik ezt a blog-ot olvassák, legalább 10 cikket elolvastak a "Mi lesz most?" témakörben. Nem állok be a sorba, ehelyett a befektetői és/vagy spekulánsi szemlélet kapcsán osztok meg pár gondolatot, sőt inkább link-erdőt.

A mi szemszögünkből, közép és hosszútávon mindegy, hogy merre megy a piac. Megfelelő eszközök vannak arra, hogy keressünk az árfolyamemelkedésen, árfolyamcsökkenésen, mozdulatlanságon, a volatilitás növekedésén, vagy csökkenésén, az egymáshoz képest történő elmozduláson. Ezen eszközökhöz tartoznak a határidős piacok, az opciók, a spread ügyletek. Ezekről szól az abszolút hozamú alapok koncepciója, erről szólnak a mi stratégiáink.

Azt, hogy persze mikor melyik eszközt, és milyen formában kell használni, nagyon nehéz meghatározni, kivétel nélkül mindenki számára. De erről szól a blog, az oktatási cikkek, a tőzsdejáték, és a publikációink, ezért tanulunk olyan sokan hosszú évek óta elméleti és gyakorlati szinten a piacról, hogy ebben fejlődjünk.

A kétségbeesőknek: Csak Nyugi! Sok út vezet az üdvözüléshez, mind hosszú és rögös. Cserébe izgalmas és megéri végigmenni rajta. Ennyit mára a bölcselkedésekről :)

3 comments:

Anonymous said...

Respect, Faluvégi Úr! Köszönjük a bíztatást és a gyűjtést, kitartást és szemfüles jelen-létet kívánok Nektek! Gyarapodjatok tudásban/befektetésben, hogy kötvetve mi, az ügyfeleitek is részesüljünk az "áldásból". :)

Anonymous said...

Kedves Faluvégi Úr! Nagyon jó a cikk, és tetszik a töretlen optimizmus. Valóban a megfelelő technikát alkalmazva még a korrekcióban lévő piacon is lehet keresni. :-)
Mindig szívesen olvasom a blogokat, mert érdekesek és tartalmasak.
Gordongecco

Anonymous said...

Ez megmutatkozik a sikerdíjas teljesítményeken (nyereségeken ) is??!