Wednesday, February 07, 2007

Szóljanak a fanfárok!

...a Dow 12 700 pont felett, mindenkori rekord! Hurrá.

Nem tudom mikor fog feltűnni a szaksajtónak, hogy az említett index jelentősége egyre kisebb, érdemes szélesebb körben körülnézni.

Másrészt hiába megy elsőként új csúcsra az általuk bálványozott index, egyedül nem képes magával vinni a többieket (kicsit olyan, mintha a kapus akarna mindenáron gólt lőni), valaki másnak kellene az élen járni. Elsősorban a technolgiai szektornak, ami azért ébredezik, de nem nevezném élen járónak, vagy erősen bullish-nak. Hiányzik a nagy forgalom felfelé, és nincsenek hosszú fehér gyertyák.

Összességében azonban még így is felfelé néz ki a piac, de hiányzik az igazi erő. Egyszer tartottam egy kis létszámú csoportnak egy délelőtti előadást úgy, hogy előtte kb. 2 órát aludtam. A Red Bull segítségével végignyomtam, de nem mondom, hogy nagy elánnal. A végén a kérdőívre nagyon jó pontokat kaptam, de valakitől a "Mi hiányzott leginkább az előadásról?" kérdésre az alábbi választ kaptam: "A Lendület". Ha most a piacra nézek, akkor értem meg igazán, hogy mire gondolt :)

2 comments:

Anonymous said...

Szia, miért kell, hogy (még mindig) a tech vezessen egy életerős bullt?
köszi
andris

Faluvégi Balázs said...

Anélkül nem megy, túl nagy szelete a piacnak. Ha viszont igazi bika van, akkor mindig a tech-et, illetve bővebben a leggyorsabban fejlődő szektort (és azon belül) ágazatot szeretik a legjobban, hiszen abban van a legnagyobb lehetőség.

Egy nem tech vezette bull olyan, mintha a Forma 1-ben Liuzzi, vagy Albers vezet egy versenyt. Lehet érdekes, de semmiképpen sem tarthat sokáig, és pláne nem lehet mérvadó.