Monday, October 09, 2006

Lehet-e 200 millió dollárt keresni 2 év alatt?

Lehet!

A Google most már hivatalosan is bejelentette: 1,6 milliárd dollárért megvásárolta a YouTube online videómegosztó oldalt.

A YouTube 20 hónappal ezelőtt indult, 3 volt Paypal dolgozó által, saját minimális tőkéből, és nem kis részben hitelkártya (!!) adósságból. 9 és 14 hónappal később komoly tőkeinjekciót kaptak a mára legendássá vált Sequioa Capital kockázati tőke cégtől. Ezért persze a cég többségi tulajdonát is oda kellett adni, de az alapítók így is nagyon jól jártak: fejenként 100-200 millió dollárt kasszíroznak. Ha fél évvel előbb kezdik, elvéreznek. Ha fél évvel később, lemaradnak. Ha jó az időzítés, bármi lehetséges.

8 comments:

Giancarlo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Ez a made-in-italy hogyan kapcsolódik a témához?

Anonymous said...

Szervusz Balázs! Olvasom rendszeresen a blogodat (no meg én kérdeztelek az ausztrál tőzsdéről). Szóval, tanulságos dolgokat írsz, nagyon jó így olvasni szakember véleményét a történésekről. Köszönöm, remélem sokáig folytatod!

Anonymous said...

Jut eszembe, azok a sejtéseid mire vonatkoztak?
Üdv

Faluvégi Balázs said...

Sziasztok!

Többen kérték, hogy tegyem regisztráció nélkül is elérhetővé a kommentek írását. Ez sajnos együtt jár a (blog-comment) spam-ek megjelenésével, ha látok ilyet, letörlöm, mint például a "made-in-italy" esetében.

Krisztián: Köszönöm. Sejtések alatt pontosan mit értesz?

Anonymous said...

Szia Balázs! Az Ausztrál Tőzsdével kapcsolatban... Én nem vagyok igazán bennfentes, ezért már kezdtem azt hinni, hogy valamiért az ausztrál tőzsdén kell kereskedni, mert annyival jobb mint a többi. De akkor mi is az oka? Üzleti érdekeltsége van vkiknek ebből, vagy egyszerűen, ez az, amit ismer?
Köszi

Anonymous said...

az ausztrál tőzsde kapcsán mindig a 101Sikerakadémia ugrik be...

jó a szimatom?

ÜDv:

Barna
szabo.barnabas@arteoninvest.hu

Faluvégi Balázs said...

Jó a szimatod :)

Az ausztrál tőzsdén, még opcióval sem jobb kereskedni, mint a legtöbb amerikai és több európai tőzsdén.

Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy annak, aki az ausztrál piacot javasolja, anyagi érdeke fűződik ehhez. Az biztosnak látszik, hogy igazán jól azt ismeri.