Wednesday, March 22, 2006

Néha szerencse is kell - Rés a Charton

Nem szeretem, ha egy részvény nagy réssel nyit valamelyik irányban. Felfokozott érzelemeket jelent ugyan, ami jó a technikai elemzés szemszögéből, de van több hátránya is:

-Eszünkbe juttatja, hogy a stop sem szent, az árfolyam azt bármikor átugorhatja
-A mániákus daytrader-ek egyből ráugranak a részvényre, és gyakran az addigi jelekkel homlokegyenest más irányba viszik a pillanatnyi hangulat alapján az árfolyamot
-Ha nekem kedvező irányban lesz komolyabb rés, komoly nehézséget okoz a stop módosítása.

...néha a rés olyan mint egy kátyú az utcán. A párhuzam kissé eröltetett, de néha éppen ugyanúgy fáj, és nem lehet számítani rá. (na jó: Budapesten MINDIG lehet számítani rá)

A dolog aktualitása: két részvénynél is nekünk kedvező rés volt a nap elején és ez még most sem záródik be, ami komoly erőt jelent. Az RDY-t az indiai papíroknál ajánlottam lejjebb.A CHAP-ot pedig egy alsó árnyékos fordulós jel (kissé eröltetett kalapács) miatt vettem támasz közelében.Az tény, hogy mindkettőnél valószínűbb volt a mozgás a trend irányában, de ekkora ugrásra senki sem számíthatott. Most jól jött. De emlékeztessen ez minket arra, hogy bármikor megtörténhet egy hasonló rés az ellenkező irányban is.

A témaról született tudományosabb alapokra épülő cikk is:

http://www.bwm.hu//elemzesek/Legy_resen_0510131.pdf

No comments: