Friday, March 24, 2006

A klasszikus alakzat - Mi lesz a légitársaságokkal?

Az ATI a tegnapi nappal klasszikus módon testesíti meg a swing traderek álmát. Trend, beszűkülés, visszaesett forgalom (de teljesen likvid részvény), ellenállásra tapadva, szép alakzatban, vihar előtti csend. Ha nem felfelé folytatja útját, akkor is szűk stoppal, ésszerű kockázattal vehető fel benne pozíció.



---

Más téma. A légitársaságok hosszú évekig a shortolók favoritjai voltak. Nem tudom, hogy fundamentális oldalról mennyire tudtak megerősödni (olajár, árverseny, fapadosok), de technikai szemszögből - legalábbi átmenetileg - vége a short időszaknak. A grafikonokra rápillantva több kifejezetten vonzó társaságot látni, pl. AMR, CAL, HA Amerikában. Európában pedig tegnap a Lufthansa adott sok év óta elsőzör igazi hosszútávú vételi jelet. Ha nem is ez lesz az évtized rallija, arra most jó esély van, hogy az agyonadott árfolyam felöl felszabaduló nyomás miatt jelentőset tudjon emelkedni.

---

Fontos hír a Google-t figyelőknek. A társaság bekerült az S&P 500-as indexbe, ami miatt számos alap kénytelen lesz bevásárolni belőle. A hír nyilt titok volt eddig is, így inkább a mostani napok árfolyammozgása lesz iránymutató: hogyan reagál a piac a már ismert hírre...
Az biztos, hogy a pár nappal ezelőtti beszűkülés miatt short lehetőség figyelésnek vége.

No comments: