Friday, July 14, 2006

Nyaralni megyek és poziban vagyok...

Rém gyenge ez a piac, a shortjaink hoznak valamit (ebben nem voltam elég agresszív, a gyengeségre le kell csapni kegyetlenül), longok alig vannak. Most szigorúan pár napra nyitottam új longokat.

XLE: vitathatatlanul a legerősebb szektor, van ami felfelé vigye (a választ a benzinkutatknál kapjuk meg), szagolgatja a kitörést, szép alsó árnyékot hagyott ma maga mögött.

FAL: ismerem a funda hátteret, de akkor is gyanúsan kúszik új csúcsra, meglátjuk.

DIA: Negatív hangulatban pár napra menedéket találnak itt az ortodox alapkezelők, alsó árnyék és támasz is van.

Holnaptól nyaralni megyek egy hétre..."Micsoda??? Poziban vagy és nyaralni mész?" Igen. Egyrészt van, aki figyelje a piacot (nekik ezúton is köszönöm), másrészt neten szinte bárhol követni tudom az eseményeket.

1998-ban az orosz válság idején sokan strandpapucsban és fagyival a kezükben tanulták meg, hogy nem szabad nyaralni menni, nyitott pozíciót itthon hagyva. Brókerük szenvedő hangon hívta őket, a napok alatt 20-30-50%-ot veszített papírjaik, vagy még rosszabb esetben BUX Longjaik miatt.

Ha viszont van stop, van segítség, és van net, akkor nincs probléma. Igen, a kikapcsolódás így nem lehet 100%-os, de erről lemondtam. 80% már jónak számít. :)

Legkorábban jövő vasárnap, 23.-án írok a blog-ba. Ha kibírom.

No comments: