Thursday, April 27, 2006

Korrekció után tovább emelkedhet az arany és az olaj

Még tegnapi cikk:

"Továbbra is az alapanyag, illetve energia szektor viszi a hátán az egyébként meglepően hosszú ideje lomha, alig-alig emelkedő amerikai részvénypiacot. Kiemelt figyelmet érdemelnek az aranybánya részvények, az olajkitermeléssel foglalkozó közepes kapitalizációjú részvények (a nagy integrált vállalatok, mint például az ExxonMobil alulteljesítő lehet), a rézkitermelést folytató cégek.

Ezen ágazatokat természetesen az emelkedő olajárak, a nemes és színesfémek piacán tapasztalható elképesztő méretű árfolyam emelkedés segíti új csúcsokra. Mivel továbbra is ezek fogják eldönteni az árfolyamok további sorsát, érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy közvetlenül ezekbe fektessünk.

A legvalószínűbb forgatókönyv most mind az arany, mind az egyéb fémek, mind az olaj piacán az, hogy csak egy jókora korrekció után folytatják hosszú távú trendjüket. Ezért érdemes kivárni egy közepes méretű – feltehetően átmeneti – visszaesést, és akkor a fontosabb mozgóátlag szintjének környékén vásárolni. Ha az ezekhez kapcsolódó részvények mellett döntünk, a korrekció folyamán relatív erőt felmutató, tehát legkisebb mértékben visszaeső papírok közül kell választani."

No comments: