Friday, April 07, 2006

Az adott szó kötelez

Elnézést a blog olvasóitól, ezúttal nem befektetési témáról lesz szó.

Az elmúlt héten három olyan eset is történt velem, amikor valaki ígéretét megszegve, időben, energiában vagy akár pénzben számottevő kárt okozott nekem. Mint a pénzügyi piacokon otthonosan mozgó ember, ismerem a kockázatot, ezért mindig használok stop-loss-t, ahol csak lehet felkészülök a legrosszabb lehetőségére. Ez jelenlegi életünk része.

Vasárnap választások lesznek. Tudjuk jól, hogy a magyar poltikusok bármelyik oldalon is állnak, hazudnak. Szídják is őket eleget. De csodálkozhatunk-e azon, hogy a politikai elit megszegi a szavát, ha az ország lakosságának nem kis része is állandóan ezt teszi? Ha a kimondott szó semmit nem ér a Kárpát-Medencében?

Ebben az országban mindaddig nem lesz korrekt és őszinte politikai erő, amíg az ország népe is szemrebbenés nélkül letagadja korábbi ígéreteit, legyen az akármilyen kicsi és jelentéktelen. Nyilván nem mindenkire vonatkozik ez, de sajnos nagyon gyakorinak mondható.

Nem vagyok hajlandó hazug embereket segíteni a saját közvetlen, üzleti környezetemben és a tágabb értelemben vett környezetemben, vagyis a hazámban sem. Az utóbbi miatt nem fogok elmenni szavazni.

Reménykedjünk benne, hogy bárki is kerül kormányra, nem folytatja az elmúlt 4-8-12-16 és még annál is sokkal több év gyakorlatát, és hajlandó végre vállalni a felelősséget a tetteiért, és nem akar kibújni álságos hazugságokkal a hibái alól. Példát mutathatna az egész országnak. Ráférne...

Ajánlom sokak figyelmébe az alábbi oldalt:

http://www.uzletietika.hu/

Valamint a mi etikai alapelveinket:

http://www.bwm.hu//elemzesek/Etikai_Nyilatkozat.pdf

No comments: