Wednesday, May 30, 2007

Jó hír, jó cikk

Visszatértem a pihenésről, és persze elborítanak a teendők, de bozótvágó késsel átvágom magam rajtuk.

Tegnap tartottam egy előadást, de tulajdonképpen hónapok óta érzem a tendenciát, hogy a résztvevők, tágabb értelemben véve a tőzsdei befektetések iránt érdeklődők részéről változás van a tudást és hozzáállást tekintve. Egyre több a többletinformációt igénylő hang, ami nem az átadott tudásnak, hanem véleményem szerint belső indíttatásnak köszönhető. Ez egy nagyon pozitív folyamat, még ha egyelőre a lakosságon belül csak egy szűk körről van szó. Egyre markánsabban megjelenik az, ami az egyik legfontosabb a befektetési döntések meghozatalaban: az információ körültekintő beszerzése saját motivációból, nem pedig azért mert egy reklám/ügynök/ismerős arra noszogatott valakit. Örülök ha ebben a folyamatban résztvehetek.

---

Ismét egy kötelező olvasmány, ezúttal is a HVG-ből (pedig nem vagyok újság ügynök). Mivel csak kedden olvastam, ezért még a múlt heti (26.-i dátumozású) szám 115. oldalán a biztosításközvetítőkről. Nem szeretnék általánosítani, a biztosítási ügynökök és ügynök cégek között vannak etikailag és szakmailag is elfogadható módon működőek (nem is olyan kevesen, mint sokan gondolják), de nagyon sokakra igaz, ami a cikkben szerepel: mindent a magas jutalék reményében.

---

Aki szeretne valamennyi tanfolyamunkra díjmentesen eljönni júniusban, azt várjuk a Pénzexpon június 1. és 3. között (péntek-vasárnap), ahol kisorsolunk egy "bérletet" :)

No comments: