Tuesday, May 01, 2007

A leggazdagabb magyar még gazdagabb lesz?

Ma a munkát nem pihenéssel ünneplem, hanem...munkával. Egyrészt az amerikai piac nyitva van (lesz pár órán belül), másrészt készülök a jövő heti Debrecenben tartott tanfolyamokra (+ még egy hétvégi útra, amelynek semmi köze a blog témájához, de van annyire érdekes hogy beszámoljak róla jövő héten). Debrecen kapcsán: ma, azaz május 1.-én, éjfélkor van a határidő a csütörtöki és pénteki előadásokra a jelentkezési határidő. Leírás itt, Jelentkezés itt.

----

Az Interactive Brokers kibocsátás, amiről volt szó:

Ki a leggazdagabb magyar?

Zöld Újság

...új fejleményeket hozott. Nagyon úgy néz ki, hogy megemelik a kibocsátási árfolyamra előzetesen megadott 23-27 dolláros sávot 27-31 dollárra, és a kibocsátási mennyiséget közel 35 millió darabra. A korábbi cikkben közölt számítás alapján az új részvényárral számolva Péterffy úr vagyona csak az Interactive Brokers csoportban meg fogja haladni a 10 milliárd dolláros álomhatárt. A sajtóközlemény.

A Portfolió is megjelentetett egy cikket, az elején az én számításomra hagyatkoznak, majd egy tőlük megszokott, magas színvonalú, mégsem túlburjánzó fundamentális értékelést tesznek közzé. Érdemes elolvasni.

Sokan kérdezik, hogy érdemes-e beszállni az Interactive Brokers most kibocsátott részvényeibe. Továbbra sem foglalok állást a kérdésben, etikai és egyéb okokból én nem fogok vásárolni, a fontosabb tényezőket a fenti cikkben kifejtettem. Általános kérdésekre (tehát a "Vegyek-e?" kivételével szinte mindenre) szívesen válaszolok.

4 comments:

Anonymous said...

Szia Balazs,
Irnal arrol par mondatot, hogy mit jelent pontosan az arjegyzoi tevekenyseg (mit csinal, mikent keres penzt)? Az arjegyzo egyebkent a market maker magyar megfeleloje?
Koszi, Gabor

Anonymous said...

Szia Balázs,

Magyarországról milyen módon (milyen brókercégen) keresztül lehet Interactive Broker részvényt jegyezni ? Tudsz ajánlani vmit ?

köszi,
Csaba

Faluvégi Balázs said...

Sziasztok!

Gábor: Erről később írok egy blog bejegyzést.

Csaba: http://www.interactivebrokers.com/IBIPO/index.php

...már késő, de a Nasdaq-on bármikor tudsz majd venni.

Anonymous said...

dfsa