Friday, November 10, 2006

Tőzsdét vegyenek!

Nagyon jól megy most a tőzsdéknek, ez az árfolyamokon is meglátszik.

Növekvő forgalom, folyamatos koncentráció, felvásárlási és fúziós kísérletek, stb. Azok jártak igazán jól, akik már hosszú évek óta tulajdonosok, főlég még a zárt társasági időszakokból (sok tőzsde persze a mai napig nem ment maga is tőzsdére, de őket is szép lassan felvásárolják).

Nem feltétlenül késő még beszállni. A NYSE részvénye (NYX...hmm ha a Nasdaq-ra vezette volna be magát lehetett volna NYSE is a kód ;) ) gyönyörűen tört ki november legelején, majd olyat csinált, amit legnagyobb sajnálatomra kevés részvény mostnabán. Csinált magának egy 3 napos, alig több mint 2 dolláros sávot, és onnan tankönyvi módon ment felfelé tovább. Ez még egy olyan részvénytől is szokatlan mostanában, ami másfél év alatt triplázta meg az értékét.



----

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=3&k=3&i=76061

Már megint bántják az EURO-t. A magyar lakosságnak csupán a 27%-a elkötelezett integrációpárti (feltételezve, hogy helyes a módszertan). A többi vagy közömbös, vagy fél, vagy kifejezetten ellenzi. A közömbös és félős többség elsősorban a kritériumok teljesítése miatti megszorítások okán ódzkodik a dologtól.

Ez kb. olyan, mintha valaki randira szeretne hívni egy gyönyörű lányt, de sajnálná arra a pénzt, hogy meghívja egy romantikus étterembe. Na jó, egy kicsit túlzok.

No comments: