Wednesday, August 30, 2006

"Annyi pénzem van, hogy életem végéig degeszre zabálhatom magam!"

Ha az ember befektetési tanácsadó egy olyan országban, ahol elképesztő űr tátong a pénzügyi kultúra terén, akkor néha nagyon vicces helyzetekkel találkozik.

Egyik értékesítéssel foglalkozó kollégám az olajár fedezéssel kapcsolatos szolgáltatásunk kapcsán egyeztetett egy potenciális ügyféllel. Ennek lényege, hogy pozíciót lehet felvenni az olajárak növekedésére, vagyis azok emelkedése esetén lehet pénzt keresni. Ha valakinek komoly üzemanyag költsége van, akkor veszít az olajár emelkedése miatt, viszont nyer az előző mondatban említett pozíción. Más szóval nem kell félnie attól, hogy a benzin ára emelkedik.

Az illető ezt nem értette meg, kollégám most már egy másik munkatársammal együtt vállvetve próbálta neki magyarázni a dolgot, mindhiába. Jónéhány perc után az illető bedobta azt a mondatot, amiből egyértelművé vált, hogy agyi kapacitása soha nem fogja elérni azt a szintet, hogy felfogja miről van szó:

"Minek ez nekem? Annyi pénzem van, hogy életeim végéig degeszre zabálhatom magam!"

:)

Igen, ez tényleg, szó szerint, így ebben a formában megtörtént. Igen, az illető halálosan komolyan, mély büszkeséggel a hangjában mondta ezt. Nem, nem viccből.

No comments: