Sunday, April 17, 2011

Mit vehetsz manapság 10 000 Ft-ból?

Ne kerteljünk: 10 000 Ft ma már nagyon kevés pénz. Persze sokan vannak, akik ekkora összegnek is örülnének, de tudom, hogy a blog olvasói számára ez aprópénz, egyetlen befektetési döntéssel ennek a sokszorosát veszítik el, de még gyakrabban nyerik meg, akár nagyságrendekkel többet is. Miért ne lehetne ilyen kevés összeget is hasznos célra fordítani, pláne ha ez neked még tanulási lehetőséget is jelent?


Nézzünk meg néhány példát, hogy mi mindenre fordíthatnád a fenti bankjegyet.
  • Ha minden reggel meginnál egy capuccino-t papírpohárban a mostanában népszerű Starbucks kávézóláncban, 620 Ft-ért, akkor csak alig fél hónapig tartana ki a pénz.
  • Egy külső kerületben lévő, kétcsillagos szállást tudsz igénybe venni Budapesten, amennyiben egyedül alszol. Ha ketten mennétek, még 500 Ft-tal ki kellene pótolni az összeget, de ebben az esetben is két idegennel kellene megosztoznotok a fürdőszobával.
  • Ha hétvégén a pároddal ebédelnél vagy vacsoráznál, akkor éppen elég az összeg arra, hogy ezt megtegyétek egy all-u-can-eat jellegű helyen.
  • Egy átlagos autót félig tudsz ennyi pénzzel megtankolni, 8 literes átlagfogyasztással számolva 320 km-t tudsz így megtenni, ami nem ér el egy Budapest-Szeged oda-vissza utat sem.
  • Egy darab részvény ügyletet köthetsz 1 111 111 Ft értékben a BÉT-en, Magyarország egyik vezető brókercégénél. Ha a megvett papírt el is szeretnéd adni, akkor 10 000 Ft arra elég, hogy ennek a felével, azaz 555 555 Ft értékben tudnál adni-venni. (0,9%, min 3000 Ft).
  • Ugyanitt a legnagyobb részvénypiacon, a NYSE-n ezt már csak a fele összeggel tudnád megtenni, azaz 277 777 Ft-ért tudnál például Exxonmobil részvényeket vásárolni, majd túladni rajtuk. (0,9%+5000 Ft). Tegyük hozzá: hasonló számokat kapnánk sok más hazai brókercég esetén.

  • Egy komolyabb babérokra törő befektetési alapnál, vagy bármilyen unit-linked életbiztosításnál kifizetsz egyszer (vagy többször) 5% díjat a befektetett pénzed után. Amennyiben ez 10 000 Ft lenne, akkor az 200 000 Ft-os befektetést jelentene.


A felsorolásból látszik, hogy 10 000 Ft ma már a befektetők körében egészen elenyésző összeget jelent. Gondold végig a saját anyagi helyzetedet! Változtat a helyzeteden bármit is, ha ennyi pénzzel több vagy kevesebb lesz a pénztárcádban?

Ha nem, akkor miért ne tehetnéd meg, hogy ezt a nem túl nagy összeget egy olyan szervezetnek add, amelyiknek minden forint fontos, és nemes célokért küzd nap, mint nap. Amennyiben eljössz jótékony célú Május 12.-i előadásunkra, akkor éppen ezt valósíthatod meg. Ugyanis pontosan 10 000 Ft-tal (vagy tetszés szerint ennél többel) támogathatsz egy alapítványt. Hogy melyiket, az április 25.-ig eldől, és ebben te is dönthetsz, ha szavazol itt: www.bwm.hu/szavazas

Az előadás meghallgatásával és az elhangzottak, illetve látottak hasznosításával ennél a kis összegnél összehasonlíthatatlanul több értéket is kaphatsz. A rendezvényen ugyanis olyan abszolút hozamú befektetési stratégiákat ismertetünk amelyeket, világszerte ismert, dollármilliárdos tőzsdeguruk használnak. Szó nincs csodamódszerekről, amikkel hónapok alatt meg lehetne gazdagodni. Ahogy a minitréningünk első részében is említést teszek róla, (erre a www.bwm.hu oldalon lehet feliratkozni, ha eddig még nem tetted) a legnagyobb vagyonra szert tett géniuszok sem hoztak havonta két számjegyű százalékos hozamokat. Alkalmaztak viszont olyan megoldásokat konzisztens módon, amelyek segítségével jócskán a kockázatmentes hozamok felett teljesítettek, miközben a részvény vagy árupiacok kockázatánál jóval kisebbet kellett elszenvedniük. Pontos módszereken keresztül fogok mesélni az előadáson arról, hogy miként érték ezt el.

Ráadásul a fizetendő, csekély 10 000 Ft-ért nemcsak egy 2*2 órás, egészen egyedi témakörű előadást hallgathatsz meg, hanem még több ajándékot is kapsz. Ezeket:
  • Az előadás közben és végén a kérdéseidet is felteheted.
  • Előadás felvétele DVD-n
  • Előadás prezentációja, segédanyagok
  • Befektetési DVD - 12 órányi anyaggal
  • Konzultációs lehetőség - email-en 5 óra terjedelemben, 3 hónapon belül felhasználható módon
Tudsz olyan előadást, tanfolyamot, ahol ennyi mindent kapsz, ennyire kevés pénzért? Ahol ráadásul a teljes bevételt jótékony célra fordítják?

Nem? Akkor mire vársz még, jelentkezz az előadásra itt: www.bwm.hu/eloadas

No comments: