Wednesday, April 13, 2011

Melyik Alapítványt támogassuk Május 12.-i előadásunkon?

Most már kevesebb mint egy hónap múlva lesz előadásunk, amely a tőzsdeguruk stratégiáiról fog szólni. A rendezvény jótékony célú lesz, azaz a teljes bevételt egy non profit szervezet kapja meg. A résztvevők a helyszínen (vagy előre utalva) 10 000 Ft-ot (vagy tetszés szerint ennél magasabb összeget) adnak jótékony célra, az alapítvány ott jelen lévő munkatársának. A március végi bejegyzésben azt ígértem, hogy hamarosan közzéteszem, hogy mely alapítványok közül lehet választani. A bejegyzés végén látható linken kérlek szavazz, a bemutatkozások elolvasása után. Az a szervezet, amelyik a legtöbb szavazatot kapja április 25. (hétfő) éjfélig, részt vesz a rendezvényen, és ő kapja meg a résztvevők felajánlásait. A győztes alapítvány nevét másnap közöljük.

A három jótékonysági szervezet neve, amelyek közül választani lehet: Kézenfogva Alapítvány, Menhely Alapítvány, Noé Állatotthon Alapítvány. Közülük egy fog részt venni május 12.-én az előadáson. Nézzük a bemutatásukat (ABC sorrendben):

  • A Kézenfogva Alapítvány 1993-ban jött létre azzal a céllal, hogy országos szinten próbáljon javítani az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek, valamint hozzátartozóik, segítőik és a velük foglalkozó szakemberek, civil szervezetek helyzetén. Alapítványunk olyan társadalmat tart ideálisnak, amelyben az értelmi és halmozottan fogyatékos emberek a társadalom egyenértékű tagjaiként részt vesznek a társadalmi élet minden területén. Semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy a nem fogyatékos társaik között éljenek az egész életük során, az életük ritmusa hasonló legyen a környezetükéhez, játszhassanak, tanulhassanak, dolgozhassanak, a képességeik fejlesztéséhez megkapjanak minden segítséget a lakóhelyük közelében és gyakorolhassák jogaikat. Ebben a világban a nem sérültek ismerik őket, és partnerként fogadják el őket. A Kézenfogva Alapítvány egy ilyen társadalom kialakításának szolgálatába állítja kapacitásait és erőforrásait. Az Alapítványról bővebben a www.kezenfogva.hu oldalon olvashatsz.
  • A Menhely Alapítvány alapértéke, hogy minden embernek alapvető joga van ahhoz, hogy mind jogilag, mind fizikailag, mind társas kapcsolataiban - biztonságban érezhesse magát egy helyen: egy lakásban, egy településen, egy hazában. Az Alapítvány alapcélja, hogy ez a lehetőség valóban mindenki számára elérhetővé váljon, ettől a lehetőségtől senki ne legyen megfosztva. A Menhely Alapítvány 1989-ben jött létre Budapesten. A Menhely Alapítvány az első olyan független, világi szervezet, mely a fedél nélkül lévő, hajléktalan, otthontalan emberek helyzetének megváltoztatása, az ilyen helyzetbe kerültek segítése, ezeknek a helyzeteknek a megakadályozása, enyhítése érdekében jött létre és működik létrehozatala óta. A Menhely Alapítvány az első olyan szervezet, mely szakszerű szociális segítséget nyújtó Gondozási Központot hozott létre és működtet a hajléktalan helyzetbe került emberek érdekében, az első olyan szervezet, mely szakszerű szociális ügyintézést és kulturált időtöltést nyújtó Nappali Centrumot hozott létre a hajléktalan emberek számára, az első olyan szervezet, mely Fedél Nélkül címmel utcalapot indított a hajléktalan emberek közreműködésével, az első olyan szervezet, mely 24 órás Diszpécser Szolgálatot és krízis autót, lábadozót, majd központi csomagmegőrzőt állított üzembe a fedél nélkül maradtak segítése érdekében, az első olyan szervezet, mely idős hajléktalan emberek részére tartós elhelyezést nyújtó otthont hozott létre, illetve ún. bónos rendszert indított el a hajléktalanságból való kikerülés érdekében. Az Alapítványról bővebben a www.menhely.hu oldalon olvashatsz.
  • A Noé Állatotthon Alapítvány Budapest legnagyobb állatotthonaként 1992 óta végzi a bajba jutott, megkínzott, balesetet szenvedett állatok mentését. 3,5 hektáros, 2009. évtől 5 hektáros állatmenhelyük jelenleg közel kilencszáz kutya, cica, malac, kecske, juh, emu, nyuszi, tengerimalac, csirke, kacsa, liba, páva, vaddisznó, mosómedve, borz, ló, póni, őz, szarvas, díszmadár, galamb, varjú, egerészölyv, teknős, nyest és szarvasmarha átmeneti, vagy - sok esetben - végleges otthona. Az Alapítvány egyik legfontosabb alapelve, hogy minden élőlénynek joga van az élethez, ezért egyetlen állatot sem altatnak el (kivéve természetesen a súlyosan sérült, szenvedő menthetetleneket), legyen bár létszám fölötti, születési vagy szerzett testi hibás, öreg, élete végéig kezelésre, drága diétára szoruló vagy egyszerűen csak csúnyácska. Az állatmentő szolgálat elsődleges célja az utak mentén elütött és sorsukra hagyott, vagy más módon bántalmazott, sérült állatok azonnali állatorvoshoz juttatása és megfelelő ellátásban való részesítése. Egyik legfontosabb célkitűzésük az oktatási szférában való részvétel és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, a felelős állattartásra nevelés. Az Alapítványról bővebben a www.noeallatotthon.hu oldalon olvashatsz.
Itt lehet szavazni: www.bwm.hu/szavazas

Mindenki szavazhat, de csak egy alkalommal. Akármi alapján is döntesz, mint a blog hűséges olvasóját kérlek, hogy szavazz, melyik alapítványt támogassuk. Köszönöm a segítségedet.

---

Ha szeretnél befektetési témakörű cikkeket olvasni, vagy akár konkrét ötleteket is látni, akkor jó hírem van. Minden friss tanácsot megkaphatsz egyben, az email-ben kiküldött Magas Hozamcélú Befektetések Magazinban, havi rendszerességgel.

Ha érdekel, akkor arra kérlek, hogy add meg a keresztneved (hogy megszólíthassalak) és az email címed. Feliratkozásról egy visszaigazoló email-t kapsz, amelyben lévő linkre kattintva élesítheted a díjmentes magazinra való feliratkozást.


Ha email-ben kaptad meg, vagy más okból nem látod az űrlapot, akkor a www.bwm.hu oldalon tudsz feliratkozni a Magazinra.

A Magazinról természetesen bármikor leiratkozhatsz, az email alján található link segítségével. Adataidat a legszigorúbb adatvédelmi előírások alapján tároljuk, és leiratkozáskor azt azonnal és automatikusan töröljük.

Ha most kéred a Magazint, akkor még két ajándékot is kapsz, amelyek segíthetnek a befektetéseid kialakításában. Ezeket csak a Magazin iránt érdeklődők számára teszem elérhetővé, máshol nem lesznek elérhetőek.
  • Ahogy sok minden más is, a legveszélyesebb az, ha elhalasztod a teendőidet és ezért lemaradsz a jó lehetőségekről. Ezt elkerülendő, kapsz egy 7 részes minitréninget email-en, hetente egyet, hogy legyen időd elolvasni és hasznosítani az ott olvasottakat.
  • Április végén díjmentesen letöltheted a több mint 300 oldalas Befektetési Ismeretek című könyvet. Ebben nagy részletességgel írok mindenről, amit tudnod kell ahhoz, hogy megalapozottan tervezd meg megtakarításaid elhelyezését. Megismered azokat a szempontokat, amelyeket mindenképpen mérlegelned kell mielőtt bárhová is teszed a pénzed. Részletes képet kapsz majd a befektetési lehetőségekről. Továbbá támpontokat találsz benne a stratégiád kialakításához. A teljes könyv úgy van kialakítva, hogy akkor is érthető lesz neked, ha még életedben nem hallottál arról, hogy mi az a kamat.

No comments: