Thursday, February 07, 2008

Thomas Peterffy ismét

A Figyelőben van egy nagyon érdekes összeállítás azokról a külföldön élő magyarokról, akiket itthon a nagyközönség nem ismeri, de saját környezetükben, szakterületükön elképesztően sikeresek és elismertek. Az egyikük Péterffy Tamás, akinek pénzügyi berkeken belüli hazai ismertsége, talán túlzás nélkül állíthatom, nekem köszönhető, amióta közzétettem tavaly tavasszal ezt a cikket.



A Figyelő írása részben a fenti cikkből is készült, a leggazdagabb amerikaiak között a 73. helyre a kibocsátási ár miatt valószínűsítettük Thomas Peterffy-t. Az aktuális árfolyam alapján talán még előrébb is lenne. Viszont a cikkben az nem stimmel, hogy tényleg fel is került a Forbes listára, egyelőre nincs rajta.

Akár felkerül, akár nem, lehengerlő sikere nem véletlen. Úgy építette fel a világ talán legsikeresebb diszkont brókercégét, hogy az tényleg azt adja, amire a "keveset kérdező, sokat kereskedő" magán és intézményi befektetőknek szüksége van, se többet, se kevesebbet: alacsony költségeket, és élen járó technológiát. Nem véletlen, hogy mi is őket választottuk.

No comments: