Wednesday, December 20, 2006

Merre tovább Amerika?

Fura egy év volt 2006. Bár minden tengerentúli index pozitív tartományban van az év elejéhez képest, és a nagyobb kapitalizációjú papírok szépen meneteltek, az igazi sikervárományos kis és közepes kapitalizáció végül a nagyoknál rosszabb, kb. 9%-os teljesítményt hozott. Ezt már megcsinálta nagyjából az első negyedévben, majd májustól egy gyors lefelé, majd júliustól egy gyors felfelé trenddel nagyjából az április végi szintekre mászott vissza. A Nasdaq még kisebb eredményt produkált.

Másfél hónapja nincs számottevő elmozdulás az amerikai piacon, különösen a technológia gyengélkedik, pedig neki kellene a legjobb erőben lennie. A Nasdaq főként tech - legnagyobb 100 papírjának ETF-e berendezkedett egy sávba. Az az érzésem, hogy bármerre is fog kitörni, az legalábbis középtávon, stabil elmozdulás lesz. Ha nem karácsony előtt járnánk pár nappal, azt mondanám, hogy ez két héten belül elindul, de így várhatóan marad a döntés januárra.




Nemcsak a piacon volt furcsa év 2006. A Time magazin szerkesztői annyira sótlannak találták, hogy még egy értelmes ötletük sem volt az "ÉV EMBERE" díjra.

No comments: