Thursday, March 12, 2009

Tőzsdeliga

Akik a blog-ot olvassák, azok közül sokan ismerhették a Tőzsdeliga nevű online tőzsdeszimulációs játékot. Az oldal 4 éven keresztül több mint 16 000 játékosnak nyújtott tanulási lehetőséget és szórakozást. Viszont mi az Alap miatt és egyéb tevékenységek miatt már nem tudtunk kellő figyelmet fordítani a működtetésére, a fejlesztésről nem is beszélve. Ezért a Tőzsdeligát tavaly májusban leállítottuk, majd átadtuk egy másik cégnek.

Az oldal átadásának jogi és technikai lebonyolítása, majd annak újraindítása a további fejlesztésekkel kicsit tovább tartott mint gondoltam, de a lényeg, hogy a Tőzsdeliga most már megújulva ismét elérhető. Az új működtető a Hungária Értékpapír Zrt.. Azért választottam őket, mert egyrészt szakmabeliek, másrészt a piac fejlődéséhez és a játék informatív, oktató jellégehez való hozzáállásuk példaértékű. A többi jelentkezőnek is köszönöm a megtisztelő megkeresést, nyugodtan mondhatom, hogy kivétel nélkül nagyon szimpatikus elképzelésekkel találkoztam mindegyikük esetén. Ha mostanában nem is rózsás a gazdasági helyzet, az tisztán látszik, hogy van vállalkozó kedv az országban.

Ami még jó hír, és ezt sokan kérdezték tőlem, hogy a régi tanulmányok elérhetőek lesznek-e: a válasz természetesen igen. Az alábbi linken megtalálod az összes Tőzsdeligára írt tanulmányunkat, cikkünket, technikai elemzést oktató írásainkat, a szakirodalom ajánlásokat és kritikákat, valamint a befektetési szótárunkat is:


A játékhoz és a tanuláshoz sok sikert kívánok!


---

Nem emlékszem, hogy valaha előfordult volna Magyarországon, hogy egy pénzügyi végzetségű ember került volna egy párt választási listájának első helyére, pláne olyan, aki tőzsdei berkekben igen nagy tiszteletet tudhat a magáénak. A döntés ellentmondásos, mégis inkább pozitív. Mivel itt már politikáról is szó van, ezért akit érdekel, az a személyes blogomon olvashat erről egy bejegyzést.

No comments: