Sunday, April 20, 2008

A helyes megfejtés

Az elején sok válasz kísérlet jött a pénteken feltett kérdésre, de egyik sem volt helyes, aztán jó pár órával később, de megjött a helyes megfejtés, amit szó szerint idézek:

"A mondat a Wall Street című filmből származik az elején amikor bejön Lou Mannheim(Hal Holbrook):

A pontos szöveg:
Jesus, can't make a buck in this

market, country's going to hell
faster than when that sonofabitch
Roosevelt was around... too much
cheap money sloshing around the
world. The biggest mistake we ever
made was letting Nixon get off the

gold standard. Putney Drug--you
boys might want to have a look at it."
(Az utolsó két mondat már nem része a feltett kérdésre adott válasznak)

További idézetek itt, az elején a megfejtés:

http://en.wikiquote.org/wiki/Wall_Street#Lou_Mannheim_.28Hal_Holbrook.29

A győztes egyébként saját bevallása szerint szerencsés volt, mert éppen csütörtök este látta a filmet és derengett neki az idézet, egy gyors keresés után már biztos lehetett a dolgában. Még egy megfejtés volt, amelyik a Wall Street (itthon: Tőzsdecápák) című filmre utalt, de az később jött, és egy másik szereplőre célzott, ami majdnem talált, de csak majdnem. A többség Warren Buffett, Soros György, Alan Greenspan nevét küldte, ami logikus gondolat volt, de éppen ebben rejlett a kérdés trükkös mivolta.

A győztes jutalma egy részvétel a speciális előadásunkon, amelyen az itthon alig ismert hangulat indikátorokról lesz szó, azok közül is olyanokról, amelyek működését és felhasználási módját rendkívül kevesen használják a világban is. Elvileg csak azok jöhetnek el, akik 5 milliónál magasabb összeget fektetnek a BWM Meggyőzően Kockázatos Alapba, vagy akik figyelik a netet az elkövetkezendő napokban.

No comments: