Thursday, November 01, 2007

Infláció, Magyar Televízió és a Vörös Tenger

  • A keddi Hova Tegyük Pénzünket? előadás után a kérdőíven szerepelt egy érdekes felvetés. Ebben a résztvevő kifejtette aggodalmát amiatt, hogy ha valaki el is ér a betéti kamatok feletti hozamot, akkor az adó 20%-át levonva, és az inflációt belekalkulálva, már alig-alig marad valamekkore reálhozama. Teljesen igaza van, ha csak az ITT és MOST esetét nézzük. Később azonban valószínű, hogy itthon is enyhülni fog az infláció és még közepes kockázat mellett is 10% reálhozam viszonylag könnyedén elérhető legyen (nagyobb kockázattal pedig még sokkal többnek is a lehetősége). Ez most sajnos egy türelemjáték.
  • Ma este a Magyar Televízió fél nyolcas híradójában lesz egy érdekes (híranyag miatt érthető módon 1-2 perces) összeállítás a magyar lakosság megtakarítási hajlandóságáról, senkinek nem válik kárára ha megnézi.
  • Holnaptól mintegy két hétre a Vörös Tengerhez utazom, ahol a Technikai Elemzők legfontosabb nemzetközi szervezetének (IFTA) konferenciája lesz. Ha már ott vagyok, a víz alatti élővilágot is megnézem, de igyekszem időt szakítani arra is, hogy a blog olvasóit is tájékoztassam az újdonságokról. Stay Tuned!

2 comments:

Anonymous said...

Vörös tenger?Mennyire sajnállak...:)

Faluvégi Balázs said...

Minden várakozásomat felülmúlta :)