Wednesday, February 01, 2006

Google gyorsjelentés - megtört a jég

Megtörtént az, ami szinte mindenkit meglepett, pedig már régóta várható volt. A Google lényegesen alacsonyabb eredményt tudott produkálni, mint amit vártak tőle. Részemről ebben semmi meglepő sincs. Csak azt sajnálom, hogy a nagy gap-ek miatt nem tudtam csak kis mennyiséggel shortolni. Azért a long term trend még nem tört meg. nézzük csak meg a 394-395 zónában lévő fordulópontokat, ez bizony támasz és az árfolyam egyelőre fölé rendeződött. A stop 401-en, de inkább a pozíció növelési lehetőségeket nézem.






















Néha elképesztően ostoba tud lenni a piac reakciója, de ez az, amit követnünk kell, vagy legalábbis tekintettel kell rá lenni. Az egyik leginformatívabb tech és investment blog, amit ismerek, egy érdekes alcikket hozott:

http://seekingalpha.com/article/6352

A cikk címe: Leaving Googlemania and Returning to Reality

...és most figyeljük az utolsó mondatokat: "...Google still does nearly half of the searches done on the Internet, and that’s roughly double that of its nearest competitor. Further, Google has controls a huge share of the advertising on more than eight million blogs on the internet because Google make it easy for marketers to place and measure advertising. Plus, Google was the most influential brand globally in 2005, beating out branding giant Apple. I doubt any of those numbers will change next quarter, regardless of what the earnings were or what the stock does tomorrow. Why? Because those are the long-term metrics that management is worrying about, and they are also the ones that will determine Google’s value long-term."

Te jó ég! EZ LENNE A GOOGLEMANIA VÉGE???

Nem arról van szó, hogy a Google nem jó vállalat. Zseniális alapötletek, profi kivitelezés, szimpatikus filozófia stb. Ráadásul még egy pénzgyár is. De egy negyedévenként 300 milliós eredményt hozó cég nem ér 127 milliárdot. Pont. Ezt még az egyébként igen impresszív növekedési adatok sem tudják távolról sem alátámasztani. Jókat fogunk még kacagni az ilyen cikkeken.

Más papírok: A long pozíciók jelentősen lecsökkentve, főleg Amerikában. A január jó hónap volt. A február nehezebb lesz, valószínűleg kevesebb ügylettel. Jó alaposan át kell nézni a piacot a hétvégén.

No comments: