Tuesday, January 24, 2006

SmallCap

Érdekes, hogy máris mennyi minden felkelt a múlt heti pofon után. Mindig problémát jelent, hogy hol érdemes a korrekcióban vásárolni, illetve korrekció-e egyáltalán, amiben vagyunk. Nem egyszer előfordul, hogy túl későn reagál az ember és jóval magasabb áron vásárol, mint ahol kényelmesen hátradőlve jó helyre lehetne tenni a stoppot. Most igyekszem a jó papírokból válogatni, noha bizonytalanabb a helyzet mint két hete.

A kis kapitalizációban elképesztő lendület és sok szép és nem behalt kitörés van. Egy jó spekuláns, régóta ismerem, még soha nem kereskedett az amerikai piacon. Első két pozijával 4-5%-ot keresett 2 nap alatt. Nem tudom megítélni, hogy én voltam túl óvatos, vagy ő volt az ismeretlen terepre lépve, a sok lehetőségtől megrészegülve túl vakmerő. Általában az utóbbi az igaz (bár ő túl tapasztalt ahhoz, hogy ne legyen kellően óvatos). De ilyenkor mindig elbizonytalanodik az ember.

Maradok a rég bevált elvnél: érdemes a felülteljesítő részvényeket venni. Növeltem az IFN, SU.PA, BGC pozíciókat és a jó teljesítmény miatt IWM-et, lévén a kis kapitalizáció új csúcson. Plusz SGF-et, napokon belül 7 éves csúcsot dönthet, éljen Szingapúr! (Dubai ETF miért nincs?)

No comments: