Wednesday, November 16, 2005

Soros György Microsoftot vásárol

"Jelentősen növelte különböző technológiai részvényeinek számát Soros György – értesült a Reuters. A magyar származású amerikai milliárdos a Microsoft, az Intel, az eBay és az Amazon papírjaiból vásárolt be, összesen 44 százalékkal dagasztva részvényállományát.

Soros ezzel fordít az elmúlt időszak tendenciáján, ugyanis alapkezelő cége nyár végére 1,8 milliárd dollárra csökkentette a korábban 2,3 milliárd dollár értékű részvénycsomagját. Az üzletember most szakított az eddigi eladásokkal, és újra vásárlásba fogott – a befektetett összeg jelenleg 2,6 milliárdra rúg. A legnagyobb arányban a Microsoft-papírok száma növekedett: a korábbi 790 ezer helyett jelenleg 1,8 millió részvény van Soros György páncélszekrényében.

A 100 millió dollárosnál nagyobb portfólóival rendelkező befektetőknek az Egyesült Államokban negyedévenként külön jelentést, az úgynevezett 13-F nyomtatványt kell kiállítaniuk a birtokukban levő részvények összetételéről." (forrás: it. news.hu)

Az első kettő lassan fejőstehént, azt még értem. A másik kettőnél nagyon kíváncsi lennék az indokra. AMZN, EBAY jelentős nyomás alatt vannak és túlértékeltek. A trendjük még felfelé mutat, inkább technikai alapú lehetett a vétel...

No comments: