Monday, November 07, 2005

Nincs sok változás

VCLK, CCI is tartva, de nem növelve. Főleg a VCLK esetén húztam feljebb a stoppokat, összességében egész jól alakulnak. EWJ_, EWY és társaik esetén kissé bosszant, hogy az erősödő dollár felzabálja a nyereség egy részét. Mindenesetre Távol-Kelet roppant attraktív továbbra is, relatív erőben agyonveri a világ nagy részét. Vélhetően tovább fogom növelni az ezzel kapcsolatos súlyt. EU: Vettem nap végén ALT.PA-t, és növeltem a magára találó VIE.PA-t. A pénzügy kicsit pihent, kivéve az emelkedő AGN.AS-t. Marad az enyhén alacsony részvénykitettség. Ez az egyetlen dilemmám: nincs annyi jó lehetőség, hogy lényegesen növeljem, miközben maguk az indexek szépen emelkednek. Így az egyetlen megoldás a (összesített) kockázati szint növelése lenne, ami a rossz október eleji tapasztalatok miatt nem biztos, hogy jó ötlet. Gondolkozom.

Véleményem úgy általában a heti elemzésből:

A piacot az elmúlt hetekben már említett pénzügy mellett a nagy kapitalizációjú technológiai cégek vezetik, mind a szektorok nagy része, mind a közepes és kis kapitalizáció bár szépen emelkedett az elmúlt két hétben, még többé-kevésbé messze van nyári csúcsától. Az bizonyosnak létszik, hogy sokkal szélesebb körű emelkedés kell az igazi trendhez, több éves csúcsra lenne szükség.

Tovább tudtak erősödni a középtávú vezető piacok a világban: Ausztria, Németország Japán, Korea, India, Egyiptom, Egyesült Királyság, Svédország, Svájc. Főleg Távol-Kelet fest szépen a többéves csúcsokkal. Az ETF vásárlóknak azonban figyelnie kell az erősödő dollárra is.

Jellemző a kevés vezetőre, hogy alig van több éves csúcs, mint a múlt héten, a teljes piac továbbra is alszik, még ha néha hánykolódik is álmában. A Nasdaq-on azért szépen emelkedik az emelkedő-csökkenő részvények különbségének átlaga.

No comments: