Monday, September 26, 2005

CAC40 és MDAX új csúcs

Azt lehetett tudni, hogy uptrend van, de a mai nap mindenen túltett. Az MDAX 7000 pont felett van, mindenkori csúcson ha jól látom. Persze bő longban vagyunk, de szinte semekkora tőkeáttétellel, így egy kicsit lemaradtunk az utóbbi két hétben nem vészes.

Salzgitter már 40 EUR felett. Fogalmam sincs hova tegyem a stoppot. AGF, HOT, VIE longokat növeltük, GLE és ZC longokat nyitottunk. Délelőtt cs által jelzett autóiparban is nyitottunk pozíciót, a konszolidációs sávból kitört DCX-et. Nem tudom milyen lesz az S osztály (rossz nem lehet), mindenesetre szűk konszolidációs sávból tört ki. Érdekes, hogy az MDAX rekord ellenére nem találok igazán jó long lehetőséget a komponensek között. Nehéz a trendet követni, ha a folyamatos emelkedés miatt nincs semmilyen alakzat a stop normális elhelyezéséhez. Dilemma 1.

Az IVG hetek óta nem tud felfele kitörni, nem megy a piaccal, de nem is különösebben gyenge. Működjön a "time stop" vagy még várjak az ilyen esetben? Dilemma 2.

USA: nem meggyőző a mai emelkedés, de a VCLK-nak, CCI-nek, AAPL-nek, HAL-nak, EWJ-nek örülök, az utóbbi kettőből növeltem is a longokat.

No comments: