Wednesday, March 12, 2008

Van még kockázatvállalás az emberekben?

A befektetési alapok számát és a bennük lévő vagyont elnézve azt gondolhatnánk, hogy a hazai befektetők többsége megelégszik az alacsony, de biztos hozammal. Van azonban egy egyelőre még szűk, de egyre dinamikusabban bővülő réteg, akik nem elégszenek meg az átlagossal, ők többet akarnak.
A mai Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Nyílt Napon felmerült az a kérdés, hogy lehet-e, és érdemes-e célul kitűzni az extrahozamot? (még ha mindenkinek mást és mást is jelent ez) Erre azt válaszoltam, hogy a kérdés olyan mintha azt kérdeznénk: Lehet-e és érdemes-e célul kitűzni, hogy csinos barátnőnk (hölgyeknek: jóképű barát) legyen? Szerintem a válasz az extrahozamra és a csinos barátnőre is egyértelműen: Persze!

Ez a blog is azoknak szól, akik szintén így gondolkoznak és céljuk nem az átlagos elérése, még akkor is, ha az út nem egyenes. Ha úgy érzed, hogy hozzájuk tartozol, akkor neked - napokon belül - egy eddig sosem látott lehetőséget mutatok be. Ennek részleteiről hírlevelünkben foglak értesíteni, ha eddig nem tetted meg, akkor iratkozz fel most.

Arra hogy a kockázatot tudatosan kereső befektetők nagyon is sokan vannak, nem kell jobb bizonyíték, amit a BÉT Nyílt Napon a teremben lévő rengeteg ember. Ezúttal a panelbeszélgetés résztvevőinek szemszögéből, tehát szemből egy kép:


No comments: