Monday, May 22, 2006

Kalapács

A tegnapi swing fordulós jelzés ma megismétlődni látszik, a rossz kezdés ellenére. Elszaporodtak a kalapácsok, vettünk is párat: IWM, WOLF, OII, PWR, SPSX. Szintén vettem VIX putot - S&P 100-ba árazott volatilitás csökkenését várom a napokban, kissé megnyugodhat a piac. Mindegyik kizárólag swingre, pár napra.

---

Nagynak tűnik az elmúlt két hét esése. Nézzük meg 97-2000-et felfelé, majd 2000-2002-t lefelé. Azok voltak a szép trendelő idők. Lehet, hogy a mostani hirtelen elmozdulás csak a kezdet. Csak hogy egyet mondjak: a Bollinger szalagok szélessége brutálisan alacsony. (egyébként a hagyományos beállítású Aroon, és a képen nem látható PPO tankönyvbe illően viselkedik ezen az időtávon - ez manapság ritka dolog, ha jól regélnek, 50-es Aroon alatt kell csak aggódni).

2 comments:

Kassai Zoltán said...

Vakmajom szerint :

"Egyelőre az emelkedési kísérletek elég kérészéletűek ez ellen az új trend ellen, lásd pl. SOX pénteki rallyja, amit tegnap teljesen visszadott és új mélypontra esett, ebben "meg is volt" a várt korrekció...:"

Emiatt nem nyitnék még swing poziciót sem trenddel szemben.

Amúgy jó a blog,
üdv

Faluvégi Balázs said...

Kedves Zoltán!

Köszönöm.

Ezúttal nem értettem egyet Vakmajommal. Voltak olyan erősek az alsó árnyékok, hogy valószínűsítsenek egy komolyabb pozitív korrekciót, ami be is következett. Hozzá kell tenni: nem az eredeti "forgatókönyv" szerint zajlottak az események, hanem pár nap csúszással, és újabb napon belül mutatott mélyponttal.

BF