Friday, September 22, 2006

Mai DAX

A mai DAX esés éppen arra volt jó, hogy szeptemberre 0% legyen a teljesítmény három hétnyi kínkeserves kúszás után. Ráadásul a pirossal jelölt augusztus közepi kitörés óta is csak szűk 3% a teljesítmény. Még belefér, de a nagy tavalyi, idei első negyedéves hosszú távú emelkedő trend folytatásához ennél több kell.



A 2000-es abszolút csúcs még 2300 pontra van, miközben az oceán másik oldalán lévő 30 tagú index lehelletnyire van saját rekordjától. (OK, kissé aljas és mihaszna az összehasonlítás, de jól hangzik, nem?)

Amúgy ha már a csúcsról beszélünk, tudjátok mennyi a DAX max drawdown-ja? Tessék megkapaszkodni: 73%! 8136-ról 2188-ra! Ez annyire megdöbbentő, hogy még leellenőrzöm, hogy valóban igaz-e, illetve nem a Gondolatrendőrség manipulált esetleg meg valamit :)

---

Legfrissebb publikáció:

A terror elleni védekezés sok pénzt hoz!

2 comments:

Faluvégi Balázs said...

hegyigab: kösz a választ. Annyival egészíteném ki, hogy a piros (up) vonalból le kell vonni a kéket (down) és ha a kapott érték 50 felett van, akkor beszélhetünk trendről. A valóságban instrumentumonként eltérő, hogy mi felett egyértelmű a trend, illetve hány napra érdemes számolni.


A színek szabadon variálhatóak egyébként.

Faluvégi Balázs said...

hegyigab: az email-edre is fogok válaszolni, de még 8 után is eltemet a munka, kösz a türelmed.