Monday, May 22, 2006

Kalapács

A tegnapi swing fordulós jelzés ma megismétlődni látszik, a rossz kezdés ellenére. Elszaporodtak a kalapácsok, vettünk is párat: IWM, WOLF, OII, PWR, SPSX. Szintén vettem VIX putot - S&P 100-ba árazott volatilitás csökkenését várom a napokban, kissé megnyugodhat a piac. Mindegyik kizárólag swingre, pár napra.

---

Nagynak tűnik az elmúlt két hét esése. Nézzük meg 97-2000-et felfelé, majd 2000-2002-t lefelé. Azok voltak a szép trendelő idők. Lehet, hogy a mostani hirtelen elmozdulás csak a kezdet. Csak hogy egyet mondjak: a Bollinger szalagok szélessége brutálisan alacsony. (egyébként a hagyományos beállítású Aroon, és a képen nem látható PPO tankönyvbe illően viselkedik ezen az időtávon - ez manapság ritka dolog, ha jól regélnek, 50-es Aroon alatt kell csak aggódni).

1 comment:

Faluvégi Balázs said...

Kedves Zoltán!

Köszönöm.

Ezúttal nem értettem egyet Vakmajommal. Voltak olyan erősek az alsó árnyékok, hogy valószínűsítsenek egy komolyabb pozitív korrekciót, ami be is következett. Hozzá kell tenni: nem az eredeti "forgatókönyv" szerint zajlottak az események, hanem pár nap csúszással, és újabb napon belül mutatott mélyponttal.

BF